5 saker att tänka på innan du bokar resa & konferenslokal

Konferenser är otroligt värdefulla tillfällen för alla företag som vill utvecklas. Det finns så många fördelar. Kompetensutveckling, effektiv marknadsföring, säljtillfällen och nya kontakter. För att bara nämna några uppsidor. Men om ditt företag vill maximera dagen och få så bra resultat som möjligt, då är det viktigt att välja rätt konferensanläggning.

7A’s bästa tips inför konferensen

Det kan vara mycket att hålla reda på när du börjar planera. Men starta alltid med det mest grundläggande, därefter kan du börja finslipa detaljerna. Här ger 7A dig fem punkter att checka av innan du bokar konferensanläggning!

Hos 7A får du det bästa läget för konferens och event i Stockholms mest attraktiva affärsområden. Med personlig service och lokaler i alla tänkbara storlekar hjälper våra certifierade mötesrådgivare dig från idé till verklighet. Läs mer här om våra unika konferenslösningar.


Hur många deltagare blir det?

Den första frågan som du bör ställa dig är hur många som kommer. Lokalen som du väljer behöver vara anpassad till antalet personer som du har tänkt bjuda in. Om gästerna måste trängas eller om det finns för mycket ledigt utrymme i lokalen så blir inte konferensupplevelsen optimal. Därför är det viktigt att vara klar över antalet deltagare innan du börjar söka efter lokal. Om några deltagare eller föreläsare får förhinder kan du alltid ordna så att de kan medverka över videolänk.

7A finns konferensmöjligheter mitt i Stockholm city för både stora och små företag. Vi hjälper dig att skräddarsy en lösning som stämmer överens med ditt företags önskemål.


Vilket geografiskt läge passar bäst för din konferens?

När du börjar planera konferensen är det viktigt att veta var alla lämpliga konferenslokaler ligger. Om man ser till deltagarnas transport kan det exempelvis finnas geografiska fördelar med att konferenslokalen ligger i centrala Stockholm med närhet till Arlanda Express och Centralstationen. Eller så kanske ditt företag ordnar med gemensam transport om ni ska ta er från citykärnan till en mer lantlig miljö.

7A erbjuder moderna konferenser på tre anläggningar mitt i Stockholm city. Välj bland lokaler vid Odenplan, Strandvägen eller Vasagatan!


Behöver särskilda tekniska lösningar finnas på plats i lokalen?

Dagens konferenser och event ställer höga krav på sömlösa digitala lösningar. Därför är det viktigt att känna till konferensanläggningens utrustning och expertis på området. Ditt företag kanske har särskilda behov av mikrofoner, skärmar eller högtalarsystem. Ska möjlighet till videokonferens finnas i lokalen? Eller du kanske bara behöver någon kunnig person att bolla idéer med? Innan du bokar konferenslokal behöver du alltså veta att tekniken och kunskapen som du efterfrågar finns på plats.

7A har bred teknisk expertis och erfaren personal som hjälper till att ge ditt företag en fantastisk konferensupplevelse. Läs mer här om hur vi på 7A arbetar med digitala lösningar för konferens och event!


Vilken atmosfär och miljö passar din konferens & era mötesrum?

Det finns alltid ett fokusområde eller tema för en konferens. Då gäller det att hitta en miljö som matchar väl med det valda temat. Om du exempelvis arrangerar en konferens med fokus på it-frågor ska du kanske inte vara i ett bibliotek. Ska det vara ett rymligt mötesrum med gott om tekniska möjligheter? Möjlighet för deltagarna att äta lunch på en takterrass och avsluta med fest i en festvåning? Be om en visning innan du bokar något, så att du får en känsla om atmosfären och miljön.

7A har flexibla konferenslokaler i hjärtat av Stockholm i varierade storlekar som passar alla möjliga teman. Se hela utbudet här!


När ska du boka din konferenslokal?

Det kanske säger sig självt, men det är väldigt bra att vara ute i god tid när du ska boka konferens. Genom att ha god framförhållning lovar vi att du kommer känna dig mindre stressad samtidigt som du har större möjlighet att boka den bästa lokalen innan den blir upptagen. Populära konferenslokaler blir nämligen snabbt uppbokade. Experter i branschen brukar säga att du borde boka konferenser med över 500 deltagare ett år i förväg, konferenser med över 200 deltagare sex månader i förväg och konferenser med omkring 100 deltagare tre månader i förväg.

Gör en bokningsförfrågan