Tillbaka

Vi som jobbar på 7A: Cassandra Polz Kasperi

Denna vecka har vi intervjuat Cassandra Polz Kasperi som du möter på flera av våra kontorsvåningar runtom i centrala Stockholm. Du kanske främst känner igen henne från 7A Odenplan? Där började hon nämligen sin resa på 7A 2018 och har sen dess aldrig haft söndagsångest enligt henne själv.

Hej Cassandra! Hur mår du idag?

Jag mår faktiskt väldigt bra måste jag säga. Idag är det sol dessutom vilket gör en på extra bra humör såklart! Så idag är planen att bara njuta av vädret och kanske läsa en bok ute på balkongen efter det här.

Härligt! Hur ser en vanlig dag som Office Manager ut på 7A?

Den är väldigt mixad. Men kortfattat kan man säga att jag är ansvarig för den dagliga driften på kontorshotellet. Det innebär allt från att skapa roliga event för våra kära hyresgäster till att sköta bemanningen på kontoret. Kort och gott ser jag till att alla har det bra!

De flesta känner nog igen dig från 7A Odenplan. Men sen en tid tillbaka kan man även ha tur att få träffa dig i korridorerna på 7A Posthuset. Vad är din upplevelse av att jobba på olika 7A anläggningar?

Grunden är densamma överallt vilket är det häftiga med vår produkt tycker jag. Oavsett vilken anläggning du kommer till märks det tydligt att vi alla jobbar mot samma mål – att våra hyresgäster ska må bra och trivas hos oss. Det gör mig stolt över att jobba på 7A! Den enda skillnaden är egentligen storleken. Eftersom Posthuset är betydligt större än våra andra anläggningar innebär det att jag har större lokaler att sköta och fler hyresgäster att ta hand om.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Jag kan 100 % säga att jag aldrig haft söndagsångest sen jag började jobba på 7A. Det är tack vare alla fina kollegor och hyresgäster som jag träffar dagligen i mitt jobb. Vi har alltid härliga samtal och utbyter allt från erfarenheter till att prata om hur helgen varit. Det skapar en väldigt genuin stämning och jag är glad över att få ha så härliga människor runt omkring mig!

Och när du inte jobbar, vad hittar du helst på då?

Då umgås jag familj och vänner för det mesta. Min familj är ganska lekfull av sig och vi gillar att hitta på roliga aktiviteter tillsammans när vi ses. Det ger mig mest värde på fritiden helt klart. Annars gillar jag att träna och ser till att vara ute i den friska luften så mycket som möjligt när jag är ledig. Det blir dock mest promenader och inte så mycket gym just nu. Sen skulle ljuga om jag inte sa att jag också älskar att grotta ner mig i serier hemma i soffan.

Då måste du dela med dig av dina bästa tips! Vad är dina topp 3 serier just nu?

Jag har fastnat för La casa de papel som finns på Netflix. Sen har också börjat kolla om alla säsonger av Vänner som jag älskar att bara ha på i bakgrunden. De får en alltid att skratta. Sen är jag också ett fan av svenska kriminalserier. Just nu kollar jag på Bäckström som går på TV4 och är baserad på Leif GW Perssons böcker.

Apropå tips. Vad är det bästa tipset du fått på senaste tiden?

Detta är väldigt generellt kanske, men att tänka positivt. Jag försöker upprepa för mig själv ofta att den här situationen vi befinner oss just nu inte är för alltid – och att jag snart sitter och fikar hemma hos min mormor igen och pratar om allt möjligt. Det hjälper mig mycket och gör att vardagen känns lite lättare. Sen har jag som många andra även passat på att baka massor nu här jag spenderar mycket mer tid hemma.

Det verkar bli en sommar i Sverige i år, vart måste man passa på att åka enligt dig?

Österlen

Det finns två givna platser som jag tycker man måste besöka under sommarsemestern om omständigheterna tillåter. Det första är mitt smultronställe Österlen, där min familj har hus. Det är en underbar plats att upptäcka med antingen bil eller cykel. Här hittar du Sveriges vitaste stränder längst med kusten, massvis av loppisar och charmiga små Bed & Breakfasts. Det är som att vara utomlands fast i Sverige! Ett tips är att även stanna till i Simrishamn som är en riktigt fin sommarstad.

Grisslehamn

Mitt andra tips är att göra en dagsutflykt till Grisslehamn som ligger strax utanför Stockholm. Hit kommer man för att njuta av båtlivet, ta en glass i solen eller äta lunch på någon av de härliga restaurangerna precis vid vattnet. Jag hade faktiskt mitt första sommarjobb här på Café Kalaset när jag var 14 år. Här ligger också Hotell Havsbaden som har ett väldigt fint spa som är värt ett besök!