Back

Greensteps tillväxtresa ställde nya kontorskrav – hittade rätt på 7A Posthuset: ”Flexibiliteten är jätteviktig”

En flexibel kontorslösning på ett modernt kontorshotell passar alltifrån mindre start-ups och egenföretagare till stora etablerade företag. Hos oss på 7A sitter företag från alla möjliga branscher med olika bakgrund och erfarenheter. Vi är alltid lika glada att få välkomna nya hyresgäster till Stockholms bästa coworking-gemenskap.

7A tog en kaffe i spektakulära Boberghallen i Centralposthuset tillsammans med Fredrik Öhrn, partner och vd på Greenstep. Greenstep flyttar till 7A Posthuset i december och kontorsbytet blev ett naturligt steg i den tillväxtresa som företaget är inne i.

Greenstep är ett finskt bolag som grundades 2010. De erbjuder helhetslösningar inom ekonomi, redovisning, lön och skatterådgivning. Bolaget har sammanlagt 500 experter som sitter i Finland, Sverige, Norge och Estland.

– Det är framför allt bolag i stark frammarsch som vänder sig till oss för att få en bred partner och ekonomifunktion. Vi har växt mycket under senaste året och hoppas växa ännu mer framåt. Därför känns det väldigt bra att ha en flexibel kontorslösning där man kan skala upp kontorsytan när behovet uppstår. Flexibiliteten är jätteviktig för oss, säger Fredrik Öhrn.

Greenstep nämner många fördelar med flytten till 7A Posthuset. Företaget ser bland annat fram emot att få ännu starkare ”office-känsla” samtidigt som de kan lägga all energi under arbetsdagen på sin verksamhet – eftersom 7A tar hand om allt runtomkring.

– Närheten till Centralstationen är också ett stort plus då vi har kunder och medarbetare som kommer in från andra städer och länder. Vi vill också ha riktigt bra service och community-känsla, och det är vi säkra på att få på 7A.

”Viktigt att behålla det fysiska mötet”

Pandemin satte tydliga spår i kontorsbranschen. En stor del av svenskarna blev tvungna att arbeta hemifrån när viruset svepte över världen. Och många vande sig snabbt vid det nya arbetssättet. Men trots detta har kontorets betydelse växt sig ännu starkare sedan pandemins utbrott. Särskilt om man tittar på coworking och moderna kontorshotell i Stockholm.Kurvorna som visar branschens tillväxt, tillgång på kontor och beläggningsgrad pekar alla i samma riktning, uppåt.

Greensteps olika kunduppdrag styr hur arbetsvardagen ser ut och var personalen sitter. Men Fredrik Öhrn tror att det fysiska mötet fortfarande spelar stor roll fastän arbetet går att sköta på distans.

– Vi vill att våra medarbetare ska känna att det är inspirerande att komma in till kontoret, och vi tycker det är viktigt att behålla det fysiska mötet. Samtidigt är det också viktigt för oss med en arbetsplats där det går att arbeta koncentrerat i tysta miljöer, säger han.

Och fortsätter:

– Eftersom vi jobbar mycket med siffror och känslig företagsinformation behöver vi ha avskilda arbetsytor. Men att samtidigt kunna ta hissen ner och arbeta i loungen när det passar är något som vi verkligen uppskattar.

Med 7A’s helhetslösning vill vi ge företag möjligheten att fullt ut fokusera på sin verksamhet och samtidigt få unika mervärden i vardagen. Lär dig mer om våra coworking-lösningar här!