Tillbaka

RFSL om första tiden på 7A Posthuset: ”Upplevt en stor skillnad”

RFSL, riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter, arbetar för en jämlik värld där hbtqi-personers rättigheter värnas. Organisationen flyttade till 7A Posthuset i augusti 2021 efter över 30 år på annan adress i egna lokaler.

För tillfället arbetar de intensivt med att stötta lokala hbtqi-organisationer i krigsdrabbade Ukraina. Fredrik Nilsson, chef för insamling och verksamhetsstöd på RFSL, är mitt uppe i en hektisk dag när vi kommer i kontakt med honom för att prata om någonting helt annat, nämligen deras första tid på 7A.

Fredrik Nilsson säger att flytten till 7A Posthuset inneburit en stor förändring, efter att tidigare haft en mer traditionell kontorslösning.

─ Vi har upplevt en stor skillnad och det finns flera positiva effekter som vi känner av med att sitta på 7A Posthuset. Först och främst ser vi det som något intressant och kommande. Det ger oss möjligheten att beroende på förutsättningarna växa och krympa enkelt utan att byta adress. Och vi får värdefull hjälp med saker som vi är mindre bra på.

Fredrik Nilsson menar vidare att RFSL, precis som andra arbetsgivare, har personal med olika viljor och behov. Något som blivit lättare att möta med den flexibilitet som 7A Posthuset erbjuder.

Coworking-lounge 7A Posthuset
RFSL flyttade till 7A Posthuset i augusti 2021 efter över 30 år på annan adress i egna lokaler.

─ Vi vill kunna ge vår personal så bra arbetsmiljö som möjligt och vi känner att vi kan göra det med 7A Posthuset. Våra medarbetare kan exempelvis välja att sitta nere i coworking-loungen eller vid ett ordentligt skrivbord på vårt privata kontor. Det är också utvecklande och roligt med alla kontorsgrannar. Tidigare hade vi exempelvis ett glassevent tillsammans med Ben & Jerrys och det blev ett fantastiskt sätt att prata med andra som sitter i huset. Många gör så bra saker och det är värdefullt att kunna inspireras av varandra.

Flera ledande experter har pekat ut moderna kontorshotell och coworking som framtidens lösning, och Fredrik Nilsson är inne på samma spår. Men tillägger att det behöver kombineras med att ge sina medarbetare friheten att kunna arbeta på distans och ett ledarskap som möter de nya behoven.

─ Man ska också kunna arbeta från den plats där man lever. Jag kan exempelvis sitta tillfälligt i en lägenhet i Spanien och min kollega i sin stuga i Småland.

Fredrik Nilsson tror dock inte att fysiska möten kommer att spela ut sin roll helt.

─ Inspirationen man får av att träffa kollegor och andra människor är väldigt viktig. Samt att man får en bättre känsla för hur folk faktiskt mår när man träffas. Det kan låta som en klyscha men snacket i kafferummet har stor betydelse, och där kan man få andra sorts inputs från kollegorna. Vi behöver utnyttja tiden på ett bra sätt när vi väl träffas, och de förutsättningarna får vi på 7A Posthuset.

7A erbjuder konferens- och kontorslösningar på fyra attraktiva adresser i centrala Stockholm. Vi är kända för vår flexibilitet, professionella personal och välkomnande miljöer. Med full fokus på våra gäster är vår vision att skapa upplevelser utöver det förväntade.

Vill du veta mer? Kontakta oss gärna här så berättar vi mer!