Back

7A ger 5 bästa tipsen för en lyckad konferens

Digitala möten i all ära men nu är det äntligen dags att börja ses fysiskt igen! Coronarestriktionerna har slopats och vi kan återigen samlas i stora grupper. Det innebär att vi på 7A äntligen får göra det vi är bäst på – nämligen att skapa oförglömliga mötesupplevelser för våra fantastiska gäster.

Men nu var det ju ett tag sedan vi fick gå på konferens och andra större möten, så hur var det nu man gjorde egentligen? Här kommer våra 5 bästa tips för hur du maximerar kommande mötesdagar!

1. Gör förhandsarbetet ordentligt

  Huruvida konferensen blir lyckad eller inte avgörs redan på förhand. Om du inte har ägnat tid åt vad som ska ske har du redan förlorat. Börja med att ha koll på konferensens plats. Ta sedan reda på agendan för mötet och skriv ned vilka programpunkter som du verkligen vill gå på. Kanske kan du även använda sociala medier och hashtags för att få kontakt med andra som ska till konferensen? Anteckna vilka personer som du vill träffa. Desto mer du har på fötterna innan, desto bättre. Behöver du kanske anmäla dig till någon föreläsning? Vad ska du ha på dig? Se även till att vara utvilad och mentalt förberedd. Det kan låta som en klyscha men ack så viktigt för att få ut maximalt av dagen.

  2. Låt smartphonen vila

  Tänk inte på obesvarade mejl, kommande åtaganden eller twitterflödet. Inte ens under pauserna. Här ges du ett ypperligt tillfälle att nätverka och lära känna relevanta personer. Gör en tydlig markering i kalendern och slå på autosvar i mejlen om att du kommer att vara oanträffbar. Att hela tiden stirra ned i telefonen sänder fel signaler och plötsligt har du missat en intressant diskussion där du hade kunnat tillföra något. Dessutom är det sedan länge känt att mobilanvändandet har stor påverkan på koncentrationen. Studier har visat att enbart blotta närvaron av mobiler påverkar vår kognitiva förmåga på ett negativt sätt. Du vill kunna möta andras blickar, vara engagerad och hälsa på så många som möjligt. Enda gångerna som det är okej att använda telefonen är om du lägger upp något inlägg som har med konferensen att göra. Eller kanske tar du några bilder med andra deltagare som senare kan publiceras på sociala medier. Allt annat kan gott vänta!

  3. Fokusera på talarna och paneldeltagarna

  På konferensen kommer det med säkerhet finnas intressanta människor som är inbjudna för att hålla föredrag eller delta i paneldiskussioner. Sannolikt rör det sig om experter eller nyckelpersoner inom konferensens ämne. Lägg krut på att lära känna dessa personer och försök göra ett intryck. Sätt dig på en stol där du syns väl, var aktiv under frågestunden och ge beröm efteråt för en bra insats. Hann du inte ställa alla dina frågor? Följ upp genom att skriva till personerna på Twitter eller Linkedin.

  4. Ha en grym hisspitch i rockärmen

  Under konferensen kan du räkna med att folk kommer fråga dig ”vem du är” och ”vad du gör” vid flera tillfällen. Då gäller det att du har ett smart och snärtigt svar. Du vill förmedla vad du arbetar med så att det fastnar hos mottagaren. Ha gärna konkreta exempel eller berätta en kort anekdot som är intresseväckande. För att lyckas med detta är förberedelse A och O. Vissa besitter en helt otrolig förmåga att improvisera. Men de allra flesta behöver ha tänkt igenom vad de ska säga innan. Åtminstone om utfallet ska bli så lyckat som möjligt. Testa din hisspitch på en kollega innan konferensen och få möjlighet till feedback. Då undviker du fallgroparna och ger ett stabilt första intryck!

  5. Kom ihåg vad du har lärt dig

  Dagen kommer nog vara intensiv och en mängd information ska bearbetas. Alla personer du träffat och lyssnat på kommer att ha sagt mycket som du kan ta med dig. I stunden kanske du tänker att du kan hålla alla viktiga nya lärdomar i huvudet. Men när du kommer tillbaka till kontoret blir det sannolikt svårare att sortera och minnas. Se därför till att kontinuerligt föra anteckningar när du väl är på konferensen. Välj själv vad som passar dig bäst. Penna och papper, mobilen eller datorn. Bara det blir gjort. Du kan exempelvis skriva ned tre nycklar från varje programpunkt som är värda att ta med sig. Då blir det mycket enklare att direkt skrida till verket när du sedan ska börja arbeta med allt som du lärt dig.

  7A har lösningen för din nästa konferens

  Vi på 7A är proffs på konferenser och har lång erfarenhet av branschen. Företag är olika och vi hittar alltid lösningar som passar alla tänkbara situationer. 7A kan erbjuda alltifrån storslagna lokaler med generöst ljusinsläpp, till fullutrustade och moderna mötesrum på tre platser i centrala Stockholm. Läs mer här om våra smidiga lösningar eller kontakta oss på sales@7a.se!