Back

7A tipsar: Så blir du ett mingelproffs – 5 viktiga nycklar

Vi har alla varit där någon gång. Du kommer till en konferens, utbildning eller after work, och du förväntas mingla runt och lära känna människorna runtomkring dig. Det kan vara svårt. Även för personer som anser sig vara utåtriktade kan det vara en utmaning att få i gång en bra dialog. Men det fungerar likadant med mingel som med allt annat som man vill bli bra på. Det kräver träning, träning och mer träning.

Men om du ska på ett stort evenemang redan imorgon med en massa folk som du inte känner, vad kan du tänka på då? Vi på 7A erbjuder sociala och moderna coworking-miljöer och älskar möten med nya människor. I våra lounger finns fantastiska möjligheter till att nätverka med företag från alla möjliga branscher.Här ger vi dig fem fungerande tips som du kan använda dig av när det är dags för dig att ta på dig mingelhatten!

1. Ta med dig någon du känner

När du ska på nästa frukostmingel, mässa eller fikarast, ta med dig en kollega och slå er ner vid ett bord. Snart kommer ni garanterat att se någon runtomkring er som ser lite vilsen ut. Bjud över hen till ert bord eller fråga om ni får sätta er hos personen. Det är lättare att känna sig trygg och bekväm om man har någon med sig som man känner när man ska gå fram till en ny person.

2. Förbered dig

Vill du undvika jobbig tystnad och tunghäfta? Fundera ut några standardfrågor som alltid fungerar. Se även till att ha en klockren hisspitch som förklarar vem du är och vad du gör på ditt företag. Då ökar chanserna att få till ett bra och inspirerande samtal!

3. Prata i positiva ordalag

När du låter glad och entusiastisk är det så mycket lättare att få till meningsfulla konversationer än om du står och klagar på olika saker. Undvik därför att låta negativ. Du behöver inte ljuga, men tala inte illa om dina medarbetare eller ditt företag. Även om du har sådana åsikter, håll dem för dig själv när du minglar runt bland nya människor.

4. Le!

Om du ser glad och inbjudande ut är det betydligt lättare att locka till sig nya samtalspartners. Tänk dig någon som står gravallvarlig i ett hörn med armarna i kors och bister uppsyn, hade du velat gå fram och prata då? Får du ögonkontakt med någon i kön till maten? Le och kommentera gärna något som har med maten och drycken att göra. En mycket enkel men effektiv isbrytare!

5. Avsluta med stil

Det kan vara svårt att veta när det är läge att runda av samtalet, och hur det ska gå till. Men när snacket börjar halta och du är redo att mingla vidare är det viktigt att avsluta på ett artigt sätt. Det finns olika formuleringar som du kan använda dig av, så att din nya bekantskap inte tar illa upp. Här är några exempel:

”Tack för ett trevligt samtal! Men jag måste gå och leta upp sällskapet som jag kom hit med...”

”Väldigt roligt att prata med dig! Men nu måste jag se mig om lite mer här inne, tiden går ju så fort…”

”Det var mycket intressant att stå här och prata med dig! Men nu måste jag kolla om det finns något att äta eller dricka…”


På 7A kan du dagligen knyta värdefulla kontakter med andra medlemmar. Våra coworking-anläggningar har massvis av fördelar för dig som gillar att arbeta i en social miljö med all service du kan begära nära till hands. Läs mer här om våra moderna lösningar mitt i Stockholm city!