Back

7A tipsar: Enkla sätt att få in mer rörelse under arbetsdagen

Det kan vara oerhört svårt att få in rörelse och motion under en vanlig arbetsvecka. Samtidigt som många nog förknippar träning med ångest, slit och tunga lyft på gym. Men så behöver det inte vara. Träning och rörelse ska vara stimulerande och glädjefyllt. Det gäller bara att hitta rätt aktivitet.

Sofia Sjögren arbetar som Head of Unit på 7A Posthuset, men är även utbildad personlig tränare. Hon har stor erfarenhet av att inspirera och motivera människor till en aktivare livsstil.

– Genom att bryta stillasittandet, om så bara för några minuter, får du ny energi samtidigt som oro, ångest och fysiska besvär minskar. Det är egentligen väldigt enkelt att bryta stillasittandet och något som fler arbetsgivare borde uppmuntra till, säger Sofia Sjögren.

Vi på 7A erbjuder bland annat yoga på lunchen och ledarledda träningspass efter jobbet för att underlätta för våra medlemmar att få in rörelse under en hektisk arbetsvardag.

Sofia Sjögren tipsar om flera övningar och tankesätt att implementera under arbetsdagen. 

– Du kan variera mellan att sitta och stå vid skrivbordet, ta ett gående varv på kontorsvåningen, gå upp och ner för trapporna, göra tio squats eller ta ett möte över en promenad utomhus. Det finns flera smarta sätt att få in rörelse utan att det går ut över ditt arbete.

Alla kontor på 7A är smart utformade med höj- och sänkbara skrivbord och andra ergonomiska kontorsmöbler.

Ett annat populärt tips på vardagsmotion är att använda pendlingen till och från jobbet som motionstillfälle. Du kan exempelvis gå, cykla eller jogga till jobbet. Om du bor långt ifrån ditt kontor kan du testa att ta bussen eller tåget några stationer och ta dig sista biten till jobbet på egen hand.

Men ibland kan det vara svårt att få upp motivationen, det är något som alla brottas med emellanåt.

– Om du får en dipp och känner dig omotiverad finns det knep att ta till. Du kan exempelvis dra med dig en kompis på en promenad eller joggingtur, då får du även ett socialt utbyte utöver själva motionen. Du kan också prata med din chef på jobbet och se om företaget kan hjälpa till på något sätt, via friskvård eller annat. Eller sätt upp ett tydligt mål som du kan ha i bakhuvudet när motivationen tryter. Börja alltid med små steg och gör en plan som passar just för dig, säger Sofia Sjögren.

På 7A’s samtliga coworking-anläggningar, mitt i Stockholm city, kan du som hyresgäst vara med på flera aktiviteter varje månad, med fokus på hälsa och välmående. Här får du möjlighet att gå på alltifrån massage och mindfulness till löpning och yoga. Läs mer här om alla fördelar med ditt 7A-medlemskap!