Back

5 viktiga faktorer som skapar en bättre arbetsmiljö

Vår omedelbara omgivning har stor påverkan på hur vi mår på jobbet. Flera olika omständigheter spelar in. I den här texten går vi igenom de viktigaste faktorerna som tillsammans skapar en bättre arbetsmiljö!

Design

Arbetsplatsens design och inredning har större betydelse än vad de flesta tror. Det har en direkt inverkan på hur vi mår när vi kommer till jobbet. Kontoret behöver ha en bra blandning av komfort och stil. Det kan handla om alltifrån ljusinsläpp och färgsättning till ergonomiska kontorsrum- och möbler. Tänk exempelvis om du rekryterar nya medarbetare eller tar emot kunder, hur vill du att de ska känna när de kommer in till kontoret för första gången? Första intrycket spelar stor roll när vi ska bilda oss en uppfattning om något.

Företagskultur

Företagskulturen formas av bland annat värderingar, ledarskapsstil och intern kommunikation. Hur alla delar samspelar och fungerar ihop är avgörande för arbetsmiljön. Om en del inte fungerar så kommer resterande delar i organisationen också att påverkas. Därför är det viktigt att sätta en stark och positiv företagskultur för att skapa en god arbetsmiljö. I den här texten skriver vi ännu mer ingående om hur ditt företag kan etablera en vägvinnande företagskultur.

Träning och hälsa

Fokuset på träning och hälsa i arbetslivet blir bara större. Särskilt bland kontorsarbetare som sitter stilla under större delen av arbetsdagen. För många är det viktigt att arbetsgivaren kan erbjuda förmåner som har med träning och hälsa att göra. Rörelse leder till mindre stress, mer energi och stärkt koncentrationsförmåga. Det säger alltså sig självt att ditt företag har allt att vinna med ett välmående arbetslag. Vilket i sin tur leder till en godare arbetsmiljö.

Miljövänliga kontor

För varje år som går blir det allt viktigare för företag att sitta i miljövänliga lokaler och byggnader. Vetskapen att vi inte tär på jordens resurser i onödan får oss att må bättre. Som företag finns det mycket man kan tänka på för att bli grönare. Till exempel minska plastanvändningen, jobba aktivt med återvinning eller inreda kontoret på ett hållbart sätt. Om man låter miljötänket finnas med i organisationens alla delar kommer arbetsmiljön att bli betydligt bättre. Samtidigt som man blir en attraktivare arbetsgivare.

Balans i arbetslivet

Det här är kanske det viktigaste för dagens kontorsarbetare. Och något som många prioriterar när de söker efter nytt jobb. Balans i arbetslivet kan innebära flera olika saker beroende på vem man är och vad man efterfrågar. Det kan till exempel vara att ha flexibla arbetstider, möjlighet att arbeta hemifrån, möjlighet att ta med hunden till kontoret eller att ditt företag erbjuder after works och andra teamstärkande aktiviteter. När ditt företag underlättar för dina medarbetare att klara av hela livspusslet och samtidigt erbjuda mervärden som sätter guldkant på tillvaron, då kommer arbetsmiljön automatiskt att bli mycket bättre.

För oss på 7A är våra hyresgästers arbetsmiljö vår främsta prioritet. Vi skapar miljöer som företag kan växa i. Vår exklusiva fullservice och långa branscherfarenhet gör oss till ett tryggt och säkert val. Med fokus på flexibilitet och personlig service formar vi framtidens coworking tillsammans med dig.