Back

Därför ska du välja coworking framför hemmakontoret

Visst finns det otroligt många anledningar till att gilla utvecklingen med distansarbete. Det har skänkt ett lugn till många stressade kontorsarbetare som försöker få livspusslet att gå ihop. Men hur mycket kan vi jobba hemifrån utan att det går ut över ditt arbete? Samt ditt eget välmående? Eftersom vi inte har jobbat på det här sättet särskilt länge är det svårt för experterna att redan nu slå fast hur det kommer att påverka oss.

Men något vi vet är att kontorets viktiga funktion för medarbetarna som mötesplats fortfarande står starkt. I den här texten ger vi dig fem starka skäl till att faktiskt åka in till kontoret på morgonen i stället för att stanna hemma.

Bättre produktivitet

När du arbetar hemifrån är det lätt att bli distraherad av olika saker som pockar på din uppmärksamhet. Det kan till exempel vara lätt att gå i väg och hänga den där tvätten eller tömma diskmaskinen i stället för att ta itu med mejlen.

På en coworking-anläggning har du möjlighet att gå ut från ditt privata kontor och arbeta tillsammans med människor från olika branscher i gemensamma miljöer. Det hjälper till att ge en känsla av ansvarsfullhet och motivation att slutföra projekt. Vilket i sin tur ökar på produktiviteten.

Känsla av professionalism

Det kan kännas bekvämt att jobba i sina hemmakläder från sängen eller soffan. Och det kan vara väldigt praktiskt vissa dagar. Men det är helt enkelt inte de mest professionella arbetsförhållandena.

På en coworking-anläggning arbetar du i en professionell och stimulerande miljö som hjälper till att ge dig en positiv attityd även under dagar när kalendern och to-do listan är full. Du har även direkt tillgång till teknisk expertis, mötesrum och ergonomiska arbetsytor som gör dagen lättare. Om du till exempel tar ett möte på arbetsplatsen i stället för hemma behöver du heller inte oroa dig för att inte framstå som tillräckligt representativ.

Hälsofördelar

Till att börja med är det mer troligt att du tar pauser där du rör på dig om du sitter på kontoret och jobbar. Då är det även lättare att ta en timmes lunch med kollegorna och samtidigt koppla bort arbetet för en stund. På hemmakontoret tenderar vi i stället att plocka fram lite allt möjligt från skafferiet under hela dagen. Samtidigt som det inte är lika sannolikt att vi tar den där ”riktiga” rasten mitt på dagen. Vill du läsa mer om betydelsen av raster? Läs mer här!

Det är även bra för din hållning och kroppsfunktion att sitta på ett ergonomiskt kontor. Hemma är det lätt att hamna länge i onaturliga positioner i soffan som inte är bra för kroppen. Dålig hållning eller onaturliga vinklar leder snabbt till smärtor, krämpor och försämrad allmänhälsa. Ta reda på mer här om hur du arbetar så ergonomiskt smart som möjligt!

Nätverksmöjligheter

Många upplever att de känner sig isolerade efter att de suttit hemma för länge. På en coworking-anläggning är det inte särskilt troligt att du får den känslan. Tjusningen med coworking är att det öppnar upp för oväntade möten. Du kanske träffar någon med liknande intressen när du väntar på hissen, eller nästa samarbetspartner kanske sitter i samma lunchrum som dig. Coworking är oslagbart när det kommer till spontant nätverkande i miljöer där alla branscher finns representerade. Få mer inspirationen här om nätverksmöjligheterna med coworking!

Bra för företagskulturen

Fastän digitala möten och arbete hemifrån har kommit för att stanna så går det aldrig att helt ersätta det fysiska mötet. För att etablera en stark och positiv företagskultur krävs det att man ses regelbundet och gärna planerar sociala aktiviteter ihop. Det kan till exempel vara gemensamma frukostar, träningspass eller after works. Sådant som kräver att ni ses fysiskt och interagerar kring en gemensam aktivitet.

I 7A’s ljusa, moderna och smart utformade lokaler mitt i Stockholm city, med fullservice, kan ditt företag fokusera helhjärtat på det som ni gör bäst. Medan vi tar hand om allt runtomkring. När du blir en del av gemenskapen på 7A får du dessutom chansen att nätverka med människor från alla tänkbara branscher – varje dag.