Back

Därför är coworking framtidens arbetssätt

Coworking-lösningar är hetare än någonsin. Flexibla kontor ger ökad frihet för både företag och medarbetare. Och för varje år som går är det fler som upptäcker det. Under senaste årtiondet har branschen haft en imponerande tillväxt. Experterna ser inte heller att utvecklingen kommer att vända, tvärtom ser den ut att ta ännu mer fart framöver. Men varför har det här arbetssättet blivit så populärt? Det finns massor av förklaringar till det. Här ger vi dig fem starka skäl att överväga coworking!

En billigare kontorslösning

Coworking är en mycket kostnadseffektiv kontorslösning. Till att börja med är avtalstiderna korta och flexibla. Om förutsättningarna förändras går det att skala upp eller ner kontorsytan. Ditt företags ekonomi blir även mer lätthanterlig och överblickbar. I ditt medlemskap ingår sådant som städning, kaffe, el, reception, larm, försäkring, teknisk utrustning, möblering och allmän service. Tiden som du skulle behövt lägga på sådana här saker kan du i stället lägga på din verksamhet. Med coworking sparar du pengar varje månad om du tar med alla oundvikliga kostnader.

Fantastiska nätverksmöjligheter

Efter pandemin har vi blivit svältfödda på mänskliga möten och kontoret har fått en ännu starkare ställning som den naturliga mötesplatsen. Traditionellt sett har vi sökt oss till mässor eller nätverksmingel för att träffa och nätverka med människor från olika branscher. På en coworking-anläggning räcker det med att du kliver utanför din kontorsdörr. En stor fördel med moderna kontorshotell är att det öppnar upp för oväntade möten. Vill du få tips på hur du blir en ännu bättre nätverkare? Klicka här!

Bästa valet för hybridarbetaren

Det är inte längre bara en trend att arbeta hemifrån. I dag är det inom vissa yrkesgrupper helt normaliserat att jobba på distans och något som de allra flesta företag tillåter. Åtminstone delvis. Flexibiliteten som coworking erbjuder ligger väldigt rätt i tiden sett till den här utvecklingen. Ditt företag kan till exempel hyra färre kontorsplatser än vad ni har anställda. Varför betala för kontorsplats åt alla om det i slutändan innebär tomma stolar. I stället kan du som företag snabbt skala upp eller ned kontorsytan om behoven förändras. Eller köpa till lounge-medlemskap som innebär att dina anställda kan sitta vid ergonomiska arbetsplatser i öppna, stimulerande coworking-ytor.

En inspirerande arbetsmiljö

Spontana möten med nya människor från olika branscher har massor av fördelar. Det ger en stor inspirations- och energiboost. Ett av de bästa sätten att utvecklas på är genom att lära av andra. När du är omgiven av andra ambitiösa, hårt arbetande människor kommer det få positiva effekter av bara farten. En stimulerande arbetsmiljö kommer att höja din egen prestationsförmåga och öka välbefinnandet. På en coworking-anläggning kan du välja att till exempel sitta i stimulerande lounger tillsammans med andra eller inne på ditt privata kontor.

Olika aktiviteter varje vecka

På en modern coworking-anläggning som 7A kan du vara med på olika typer av aktiviteter varje vecka. Det kan röra sig om alltifrån morgonlöpning och lunchyoga till festliga after works och temadagar. Tanken är att kontoret inte enbart ska vara en plats för arbete, utan att det också kan ge andra mervärden. Desto mer du trivs på din arbetsplats desto bättre kommer du att prestera. Läs mer här om vad ett exklusivt 7A-medlemskap innebär för dig som hyresgäst!