Tillbaka

Karolina Ameln på 7A: ”Jag är stolt över vår produkt”

Hovmästare, projektledare och receptionist – till säljare med fyra kontorsanläggningar i portföljen. Sedan Karolina Ameln började arbeta på 7A för sju år sedan har hon hunnit prova på många olika roller inom organisationen och på nära håll följt utvecklingen i branschen.

”Ingen dag är den andra lik”

När Karolina lämnar kontoret för dagen ser hennes schema sällan ut som det gjorde tidigare samma morgon. Kunderna styr helt och hållet hennes tid – och när trycket på visningar är högt gäller det att vara flexibel, menar hon. I sin roll som teamleader på säljavdelningen stöttar hon även sina medarbetare i pågående säljprocesser.

– Ingen dag på 7A är den andra lik och för mig som gillar förändringar passar det perfekt. En dag kan börja med att en inbokad visning ställs in med kort varsel för att istället ersättas av fem spontana visningar. Resten av tiden svarar jag på inkommande förfrågningar och offererar lediga objekt. Samtidigt som jag är involverad i planeringen av nya lokaler och tjänster som underlättar vardagen för våra hyresgäster.

Ett hundvänligt kontorshotell

Har du träffat Karolina vet du att hon är en social varelse med högt engagemang för både sina kunder och medarbetare. Med sig på jobbet har hon alltid sin närmsta kollega och fyrbente vän Otis. En mix av pudel och papillon som följer henne troget under dagens olika moment. Hon berättar att flera hyresgäster har med sig sin hund till kontoret – och att många väljer 7A av just den anledningen.

– Enligt mig är det helt fantastiskt att kunna ta med sig hunden till jobbet. Det underlättar verkligen vardagen för många av våra hyresgäster. Häromdagen skulle jag iväg på en spontan visning varpå en hyresgäst jag känner väl erbjöd sig att passa Otis under tiden. Det säger mycket om vår relation med våra hyresgäster!

”Vi erbjuder det kunden förväntar sig och lite till”

Från större lokaler med långa avtal – till mindre flexibla kontor, som sätter individen i främsta rummet. Så beskriver Karolina trenden bland företag som hör av sig till 7A. Fler nya kunder vill teckna mindre avtal och snabbt kunna skala upp, eller ner, när det behövs, berättar Karolina.

– Fler beslutsfattare idag, jämför med för ett par år sedan, utgår från individens känslor och arbetssätt när de väljer kontorslösning. Det i sin tur bygger en fin företagskultur och skapar en välmående arbetsplats, säger hon och fortsätter:

– Det som utmärker vår produkt är att vi erbjuder det kunden förväntar sig och lite därtill. Ingenting är omöjligt på 7A och det skriver jag under på efter att ha jobbat här i så många år. Vi själva är också en del av produkten eftersom vi träffar våra hyresgäster varje dag och personligen ser till att de har det bra hos oss.

Ingår det kaffe på 7A?

Det är en vanlig fråga som Karolina får av sina kunder på visning. Hennes svar är enkelt. Så gott som alla servicetjänster ingår på 7A och hon ser idag att fler företagare har bättre koll på fördelarna med flexibla kontor – även om många fortfarande jämför kostnaden med kallhyran för egna lokaler. Allt som tillkommer för att kontoret ska fungera kan bli både dyrt och tidskrävande, menar Karolina.

– Det är enkelt att vara hyresgäst på 7A. Vi tar hand om allt från receptionen till städning, kaffe, el, IT-support och till och med hundpromenader. Samtidigt finns alla möjligheter att sätta sin egen prägel på kontoret. Vill en hyresgäst måla om eller använda sina egna möbler, istället för inredningen som ingår, går det alldeles utmärkt.

Karolinas 3 bästa tips till dig som letar nytt kontor:

1. Var transparant och våga ställa alla frågor direkt – stora som små. Vi ser oss själva som rådgivare och guidar dig rätt utifrån din budget. Eftersom vi kommer att ses i korridorerna kan du lita på att vi alltid håller vad vi lovar!

2. Ta dig tid att jämföra olika alternativ som är intressanta. Ta inte bara in en massa offerter utan gå även på visningar. Gärna i sällskap av dina kollegor så att flera på företaget får en möjlighet att bilda sig en uppfattning.

3. Berätta för oss hur ni planerar att använda lokalerna. Vill alla på företaget ha ett eget skrivbord, kommer medarbetarna att nyttja loungerna eller har ni behov av telefonhytter nära kontoret? Tänk efter hur ni jobbar och hyr endast den yta som behövs utöver alla gemensamma utrymmen som finns att tillgå. 

Går du i tankarna att byta kontor? Kontakta Karolina och hennes kollegor på office@7a.se så hjälper de dig att hitta den bästa lösningen för ditt företag!