Tillbaka

Stockpicker 15 år som hyresgäst på 7A

Nästan 15 år. Så länge har Stockpicker suttit på 7A Strandvägen – och de har inga planer på att flytta.

– Det är en trygghet att få hjälp med allt så vi kan lägga energi på vår kärnverksamhet, säger Fredrik Larsson, analytiker hos företaget.

Bara för att avtalstiderna är korta behöver man inte flytta ofta. Fråga bara Stockpicker, som sedan 1997 gör aktie- och fondanalyser samt hjälper företag med annonseringslösningar. 2006 flyttade man in hos kontors- och konferensaktören 7A:s anläggning på Strandvägen i Stockholm – och är fortfarande kvar.

– Vi satt faktiskt hos Fredrik och Bosse (vd och vice vd) innan de skapade 7A. Vi hyrde några kontorsplatser och följde sedan med från Strandvägen 7B till 7A när de öppnade sin första riktiga anläggning, berättar Fredrik Larsson och lägger till:

– I början handlade det mer om vi kände dem, men ju längre vi varit med desto mer naturligt har det känts med flexibiliteten de erbjuder. Det passar oss.

Gillar flexibiliteten

Just flexibiliteten hos 7A är något Fredrik Larsson gärna lyfter fram. Stockpicker, med totalt fem heltidsanställda och flera frilansare, har på så sätt hela tiden kunnat anpassa sin verksamhet på Strandvägen efter rådande läge:

– Tidigare satt vi fyra stycken här och hade ett eget rum, nu är det endast jag som är stationerad i Stockholm och hyr kontorsplats. Vår vd Mats bor numera i Vasa, de är tre som sitter i Finland nu. Samtidigt vet jag att om vi anställer folk och behöver ytterligare platser så finns det all möjlighet att lösa det, säger han.

Att Stockpicker numera är geografiskt utspritt betyder att man istället får större nytta av 7A:s konferensmöjligheter på deras anläggning vid Centralen på Vasagatan:

– Vi har ofta våra möten där eftersom det är enklare för Mats att ta sig dit när han kommer från Helsingfors.

Slipper tänka på annat

En myt Fredrik Larsson gärna vill slå hål på är att det skulle vara dyrare med kontorshotell istället för att ha egna lokaler:

– Det säger sig själv att det lönar sig att hyra platser än ett helt kontor. Vi behöver ju heller inte heller tänka på att fixa med kaffemaskin, kopiator eller städning. Vi kan lägga tiden på att utveckla vår kärnaffär istället.

Stockpicker har ju suttit här i snart 15 år, hur tycker du 7A har utvecklats under den tiden?

– De har alltid varit väldigt trevliga och hjälpsamma, sedan under årens lopp har de blivit ännu proffsigare och har en väldigt tydlig struktur. Man märker att de har en checklista de kör efter. Plus att de verkar ligga i framkant med tekniken på anläggningarna.

Några planer på att flytta från 7A Strandvägen har Stockpicker inte, man hoppas dock att 15-årsjubileumet nästa år uppmärksammas:

– Då borde vi fira med tårta!

Läs mer om våra kontorslösningar här