Uppdaterad – 3 november 2020

 

Med anledningen av Covid-19 har vi på 7A stor förståelse för den oro som många av oss känner i dessa tider. Vår högsta prioritet är våra gästers och personals hälsa. 7A följer därför noga Regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vidtar nödvändiga åtgärder för att hantera situationen på bästa möjliga sätt.

 

Konkret innebär detta följande åtgärder på 7A:

Vi har tillsatt en projektgrupp som noggrant följer utvecklingen av Covid-19 och säkerhetsställer att 7A följer alla de rekommendationer som kommer från berörda myndigheter.

 

Vi har ökat städfrekvensen, finjusterat städrutinerna och säkerhetsställt att våra lokalvårdare har tydliga direktiv för att säkra miljön på våra anläggningar. Detta innebär att vi bland annat är extra noga med att rengöra:

– Toaletter
– Handtag och strömbrytare
– Allmänna ytor så som pentryn och förtäringsytor

 

För att du ska känna dig lite tryggare med att ditt möte hos oss vill vi berätta om några av de åtgärder vi har vidtagit för att minska riskerna för smittspridning:

– Handsprit finns utplacerat vid kaffebufféer, i receptionerna och på alla toaletter
– Skyltar med uppmaning om att tvätta händerna noga finns uppsatta på alla toaletter
– Lokalerna vädras ur oftare än vanligt och ytor rengörs noggrant
– Vi köper endast in frukt med tjockare skal, som banan och citrusfrukter alternativt portionsförpackad frukt för ditt möte
– Allt fika skyddas på lämpligt sätt beroende på ert mötes storlek
– Vi upphör med lunch- och middagsbufféer tillsvidare och kommer istället att servera maten på tallrik direkt vid bordet
– 7A har nolltolerans på symptom för både medarbetare och för våra gäster

 

All personal på 7A uppdateras kontinuerligt med information och rekommendationer. De anställda på 7A som har möjlighet att utföra sina arbetsuppgifter på distans arbetar hemifrån en tid framöver.

 

Vi följer även Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande trängsel vid servering av av mat. Du kan läsa mer om reglerna här.

 

Vi uppmanar alla våra medarbetare och gäster att hålla sig uppdaterade från behöriga myndigheter:

 

http://www.folkhälsomyndigheten.se

https://www.krisinformation.se

 

Säkerhetsåtgärder som alla kan vidta för att skydda sig själva och andra mot Covid-19:
– Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. Fler hygienråd hittar du här
– Använd handdesinfektion om tvål och vatten inte finns tillgängligt
– Undvika onödig handkontakt med andra
– Hålla händerna borta från ögon, näsa och mun
– Hosta och nys i armvecket för att förhindra smittan från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer
– Stanna hemma om du känner dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber, även om symtomen är lindriga
– Vänta minst två dygn efter att du blivit frisk innan du går tillbaka till jobb eller skola
– Undvik att besöka äldre släktingar. Personer över 70 år är den främsta riskgruppen för att bli allvarligt sjuka i Covid-19
– Håll avstånd till andra människor på offentliga platser
– Undvik att resa i rusningstrafik

7A följer Regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens rekommendationer i frågan om Coronaviruset och dess smittspridning. Folkhälsomyndigheten uppmanar nu människor med symtom, även milda, att begränsa sociala kontakter för att inte smitta andra. Det gäller både i arbetslivet och i privatlivet. Därför uppmanar vi samtliga besökare och hyresgäster på 7A att om man upplever symptom på luftvägsinfektion eller förkylningssymptom (även lindriga) att stanna hemma för att inte sprida smittan vidare.

 

Vi vill passa på att påminna om alla de möjligheter vi har att skräddarsy paket och upplägg som underlättar er vistelse på 7A som gör att det känns tryggare att mötas trots situationen vi befinner oss i.

 

Avskilda möten

Vi erbjuder möjligheten att anpassa alla sammankomster i våra konferenslokaler till mer avskilda miljöer och garanterar därmed dig och dina deltagare en yta fri från övriga besökare oavsett om du bokar ett konferensrum, delar av en våning eller hela våningsplan. På alla våra anläggningar erbjuder vi även privata lunch- och middagslokaler för slutna sällskap. Läs mer och kontakta oss för mer information och bokning här!

 

Videokonferenser

Våra mötesrum är utrustade med tekniken som behövs för att kunna möta varandra virtuellt. Ett effektivt och smidigt sätt att nå deltagare som av olika anledningar inte har möjlighet att delta på plats. Läs mer om våra upplägg för videokonferens här!

 

Digitala visningar

Istället för visningar ute på våra anläggningar erbjuder vi nu möjligheten till digitala visningar där du blir guidad genom våra lediga kontor och mötesrum via videolänk.

 

Vill du veta mer? Hör av dig till vår bokningsavdelning så hjälper vi gärna till att ta fram ett skräddarsytt mötesupplägg som passar just din situation. Vi finns här precis som vanligt för att hjälpa dig att hitta den bästa lösningen för ditt möte!

Informationsblad

Åtgärder mot smittspridning på 7A